Помощите за малко дете стават 310 лева от 1 юли

Помощите за малко дете стават 310 лева от 1 юли
Депутатите увеличиха помощите за деца до 2 години на 310 лева.
A A+ A++ A

Депутатите увеличиха обезщетението за гледане на малко дете до двегодишна възраст от 240 на 310 лв. от 1 юли, съобщи агенция „Фокус“.

Те са обединили становищата си от двата внесени законопроекта, единият на левицата и ДПС, другият - на ГЕРБ, за промяна в Закона за бюджета на Държавното обществено осигуряване за 2013 г. Това стана ясно при разглеждане на законопроекта на второ четене в четвъртък и становището бе оповестено от зам.-председателя на НС Христо Бисеров. Народните представители от ГЕРБ не присъстват в залата, съобщи БГНЕС.

Управителят Бисер Петков заяви, че увеличението на обезщетението за гледане на малко дете от 240 на 310 лв. ще доведе до допълнителен разход с 16 700 000 лв.

Предложеният законопроект осигурява по-адекватна степен на социална защита, която отчита изменението в защитения минимален доход от труд, какъвто е минималната работна заплата, както и по-висока социална справедливост.

Законопроектът не изисква допълнителни финансови средства от републиканския бюджет по бюджета на държавното обществено осигуряване за 2013 г.

#ДПС #Бисер Петков #Христо Бисеров #ГЕРБ #обезщетения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »