Сотир Цацаров: Никой няма право да прекрачва чертата, дори депутат

Сотир Цацаров: Никой няма право да прекрачва чертата, дори депутат
Никой няма право да прекрачва чертата отвъд нормалния граждански протест, включително и народен представител, заяви главният прокурор Сотир Цацаров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Никой няма право да прекрачва чертата отвъд нормалния граждански протест, включително и народен представител, заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти в президентството.

„От една страна, имаме протест, който продължава мирно и по правилата, напълно в съответствие със закона. Никой не може да упрекне хората, че обикалят улиците и институциите. Това е граждански протест. Отвъд обаче нормалния граждански протест има черта, която не трябва да се прекрачва от никого, пък бил той и народен представител. Никой от протестиращите не прекрачва тази черта. Но други хора се опитват да я прекрачат, за да провокират тези хора или може би за да хвърлят сянка върху нормалния протест“, посочи Цацаров.

Малко преди изявлението на Цацаров лидерът на „Атака“ се спречка с журналисти в коридора на президентството.

„Уважението към журналисти не трябва просто да бъде декларирано. То е уважение към обществото, защото той е трансмисията към това нормалната информация да достигне до обществото“, бе категоричен главният прокурор.

#Сотир Цацаров #протест #Волен Сидеров #Атака #Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"