„Коалиция за България“ не знаели какво е прозрачност

„Коалиция за България“ не знаели какво е прозрачност
„Целта на промените е повече прозрачност, което на вас и на вашата група е чуждо“, така се обърна министърът към депутатите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на финансите Симеон Дянков обясни в парламента, че мярката за прехвърляне на заплащането на осигурителните вноски изцяло върху държавните служители цели „повече прозрачност“.

„Като се направи тази промяна, ще може оттук нататък да се вижда реално кое министерство, коя институция колко струва на държавата“, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков, цитиран от БГНЕС.

Той отговори на въпроса на депутатите от „Коалиция за България“ Петър Димитров и Мая Манолова относно финансовия ефект от прехвърляне на заплащането на осигурителните вноски изцяло върху държавните служители.

„Целта на промените е повече прозрачност, което на вас и на вашата група е чуждо“,  така се обърна министърът към депутатите.

Министър Дянков каза още, че в момента в Министерството на финансите завършва оценката на финансовия ефект от вероятното прехвърляне на заплащането на осигурителните вноски изцяло върху държавните служители.

„На базата на тази оценка се подготвят изменения в съответните закони, които ще бъдат съгласувани по надлежния ред, представени за обсъждане и приемане от Народното събрание. Когато се направят тези изменения, те ще бъдат доходонеутрални. Служителите ще получат същото нетно заплащане, както и преди“, отбеляза Симеон Дянков.

#държавни служители #реформи #прозрачност #Дянков #Министър на финансите #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"