Григор Димитров е поставен под №29 за "Уимбълдън"

Григор Димитров е поставен под №29 за "Уимбълдън"
Най-добрият ни тенисист няма да срещне поставен тенисист в първите два кръга, но в третия кръг по всяка вероятност ще играе срещу съперник от Топ 8 в световната ранглиста. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е поставен под номер 29 на започващото в понеделник Открито първенство на Великобритания, съобщи sportal.bg.

Димитров е 31-ви в световната ранглиста. Жребият за турнира ще се тегли в петък, когато ще стане ясна и съперничката на Цветана Пиронкова в женската схема.

22-годишният хасковлия няма да срещне поставен тенисист в първите два кръга, но в третия кръг по всяка вероятност ще играе срещу съперник от Топ 8 в световната ранглиста.

Димитров ще играе и на двойки в тандем с Фредерик Нилсен от Дания, а при дуетите Пиронкова ще си партнира с Янина Викмайер от Белгия.

Двукратният шампион Рафаел Надал (Испания) пък е поставен под номер 5 при мъжете.

Това означава, че победителят през 2008 и 2010 година може да срещне още на 1/4-финалите водача в световната ранглиста Новак Джокович (Сърбия), седемкратния шампион и защитаващ титлата си Роджър Федерер (Швейцария) или местния любимец и миналогодишен финалист Анди Мъри (Великобритания).

Надал, който има 12 титли от Големия шлем, падна на пето място в световната ранглиста, след като се завърна на корта през февруари след 7-месечно отсъствие заради травма на коляното.

При жените защитаващата титлата си Серина Уилямс (САЩ) очаквано е поставена под номер 1, следвана от Виктория Азаренка (Беларус) и Мария Шарапова (Русия).

#Григор Димитров #Уимбълдън #Цветана Пиронкова #Рафаел Надал #Новак Джокович #Анди Мъри #Роджър Федерер #Серина Уилямс #Виктория Азаренка #Мария Шарапова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »