Кръстиха муха на Бионсе

Кръстиха муха на Бионсе
Мухата е открита през 1981 г., същата, когато е родена Бионсе. Снимка: theage.com.au
A A+ A++ A

Към названието на рядката австралийска муха Scaptia (Plinthina) беше добавено Beyonceae в чест на звездата на попа и поради съвпадението между златистия цвят на насекомото и костюма на певицата в клипа Bootylicious.

Долната част на корема на мухата, обитаваща северната част на щата Куинсленд, е златиста, същият е цветът на корема на Бионсе, когато през 2001 записа Bootylicious с Destiny's Child преди да започне самостоятелната си кариера, предаде БГНЕС.

Според ентомолога Браян Лесърд редкият бляскав цвят превръща мухата в „звездата на мухите за всички времена“.

И добавя, че наименуването на мухата по този начин разкрива забавната страна на таксономията (класификация на организмите).

Мухата е открита през 1981 г., същата, когато е родена Бионсе. Scaptia (Plinthina) Beyonceae се храни с нектар от цветовете на евкалипта, от мнозина е считана за напаст, но според ентомолога е много важна за опрашването на растенията.

Учените са опитали да се свържат с Бионсе, но засега нямат отговор. Това не е първият случай, когато насекомо бива кръстено в чест на човек на изкуството.

Вид паяк е получил името на певеца и композитор Нейл Йънг, бръмбар носи името на пионера на рока Рой Орбисън, а изчезнал вид се е наричал The Ramones, в чест на известната пънк група.

#Бионсе #муха #Австралия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"