Станишев: Президентът да поиска прокуратурата да провери истинността на изтеклите документи

Станишев: Президентът да поиска прокуратурата да провери истинността на изтеклите документи
A A+ A++ A

Президентът трябва максимално бързо да вземе отношение по този въпрос. Би било редно президентът да поиска от прокуратурата да провери истинността на тези документи. Това каза на пресконференция председателят на БСП Сергей Станишев във връзка с излезли твърдения за това, че президентът Росен Плевнелиев има милиони в офшорни сметки, предаде агенция „Фокус“.

„Много бих се радвал, ако това не е истина. В противен случай това би дискредитирало една от малкото функциониращи институции в държавата. Самият президент нееднократно се обявяваше срещу задкулисието и за прозрачност“, заяви Станишев.

Във връзка с поведението на представители на партия „Атака“ снощи, Сергей Станишев каза: „Бих призовал всички политически лидери и политици да се държат отговорно към държавата – както тези, които не признават резултатите, така и Сидеров. Нека той се въздържа от подобно поведение“.

„Членове на Изпълнителното бюро подадоха информация за организирани извозвания на хора, за подготовка на такива. Става дума за кметове, служители в общинска администрация. Разграничавам много ясно спонтанните протести от тези, организирани с политически интереси“, обясни той във връзка с протестите в страната.

„Ясно е в момента кой подкрепя правителството и кой не. Важно е правителството да доказва действия“, подчерта Станишев.

„Реалната власт се завръща в Народното събрание. Защо не задавахте въпроси на г-н Борисов, който от три месеца не идваше в парламента, не идваше на вот на недоверие, на бюджета и превърна парламента в една изтривалка? Аз съм сигурен, че за разлика от Борисов г-н Орешарски ще представи този пакет, ще го отстоява и при подкрепа на парламента ще го реализира“, заяви Сергей Станишев.

#президент #Сергей Станишев #Орешарски #протест #сметки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"