Над 380 са пострадалите при сблъсъците в Анкара

Над 380 са пострадалите при сблъсъците в Анкара
До момента в Анкара са задържани 944 души, повечето от които вече са освободени. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Повече от 380 души са пострадали при сблъсъците в турската столица до момента, като четирима от тях остават в болница, съобщи ИТАР-ТАСС по информация на администрацията на губернатора на Анкара.

Безредиците в турската столица набраха сила след 31 май, когато полицията разпръсна мирните демонстрации в истанбулския парк Гези.

В знак на солидарност по улиците на Анкара излязоха стотици хора, сред които, според губернатора на Анкара, и много провокатори.

„Унищожени, опожарени или разбити бяха 132 държавни и частни офиса, 71 банкови клона, 74 частни и полицейски автомобила, 30 общински автобуса, 117 рекламни съоръжения и автобусни спирки", се посочва в изявлението на администрацията на губернатора.

До момента са задържани 944 души, повечето от които вече са освободени.

Сред задържаните има и няколко чужденци, сред които европейски граждани и иранци. В Истанбул са били задържани и няколко чужди фоторепортери, които по-късно са били освободени.

От министерството на вътрешните работи на Турция съобщават, че като цяло ситуацията в страната се нормализира и опровергават разпространяващата се сред обществеността информация, че в столицата се готвят да пристигнат хиляди хора от провинцията, които да се включат в протестите.

Чрез социалните мрежи се разпространи нов начин за изразяване на недоволство. В Истанбул и Анкара много хора организират стоящ протест, като застават неподвижно в продължение на няколко часа.

#Турция #Истанбул #Анкара #протести #пострадали #задържани

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници