Румен Овчаров: Трябва да бъдем готови на всичко, за да спасим правителството

Румен Овчаров: Трябва да бъдем готови на всичко, за да спасим правителството
Румен Овчаров. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Вследствие на анализ на развитието на ситуацията, на възможните действия, които могат да бъдат предприети, трябва да се направи извод накъде върви ситуацията – към стабилизиране на правителството или напротив - към сваляне на правителството. Това каза за агенция „Фокус“ Румен Овчаров, член на Националния партиен съвет на БСП - София.

„Ако оставката на ръководството на БСП и на Сергей Станишев ще бъде стъпка към стабилизация на правителството, тя трябва да бъде дадена. Т.е. трябва да бъдем готови на всичко, за да спасим правителството. Но ако с една оставка допълнително ще дестабилизираме ситуацията и в парламентарната група, и в партията, то очевидно това ще е вредно и безсмислено действие. България няма нужда от хаос в момента“, посочи Овчаров, визирайки продължаващите протести срещу правителството на Пламен Орешарски.

„Кабинетът много ясно и категорично трябва да покаже, че е кабинет наистина на националното спасение, който изпълнява програма, а не - кукла на конци, която изпълнява заповедите на задкулисни играчи, каквото впечатление се създава. Това очаквам от кабинета, и по-специално от министър-председателя, а не от министрите“, добави Овчаров. 

Той обясни, че не може да се произнесе достатъчно компетентно по въпроса за избора на областни управители, защото е разбрал за протести в два града. „Ако единствената причина за протестите е, че съответният областен управител е от друга националност, това просто не е сериозно. В България живеят най-различни хора и всички те имат права. Така че е съвсем нормално да има и областни управители, и министри, и президенти, които са и българи, и турци, и арменци, и евреи, и роми, и представители на всички малцинствени общности. Така че в този смисъл протестите са трудно оправдаеми. От друга страна, ако под тези протести се разбира протест срещу задкулисието, което манипулира решенията на правителството, без да става ясно кой и как ги налага, то има логика от тези протести, както има логика и в протестите в София“, каза още Румен Овчаров.

#Румен Овчаров #Орешарски #протест #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"