Четвърти ден на протести с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски (ОБЗОР)

Четвърти ден на протести с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски (ОБЗОР)
По данни на полицията в протеста в София приблизително 7 000 граждани са се събрали в началните часове на днешния протест в центъра на София. Към 21.30 часа около 3 000 души продължават шествието по централните улици на града. По данни на протестиращите т
A A+ A++ A

За четвърти ден недоволни граждани се събраха с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски. По традиция в София в 18.00 часа започна протестът пред сградата на Министерски съвет, където имаше бурни освирквания и скандирания: „оставка”, „мафия”, „червени боклуци”.

По данни на полицията в протеста в София приблизително 7 000 граждани са се събрали в началните часове на днешния протест в центъра на София. Към 21.30 часа около 3 000 души продължават шествието по централните улици на града. По данни на протестиращите те са били много повече.

След Министерски съвет протестът се пренесе пред Народното събрание, след което блокира Орлов мост. След това групи от протестиращите се отправиха към НДК и Моста на влюбените. Навсякъде имаше засилен полицейско присъствие. Различното беше, че симпатизанти на „Атака” блокираха подстъпите към централата на партията, за да не допуснат протестиращите и както стана снощи, да се съберат и да освиркат сградата на „Атака”.

Протестиращите освиркаха последователно софийските централи на БСП, ДПС и „Атака”. Те носеха лозунги, на част от които пишеше: „Не искам ГЕРБ обратно, искам бъдеще”. „Мафията в затвора”, „За да има мир, БСП и ДПС в Сибир”, „Не довиждане, а сбогом” и други.

Участниците в протеста недоволстваха от политическата система. Те са категорични, че въпреки оттеглянето на Пеевски от поста председател на Държавна агенция „Национална сигурност”, настояват за оставка на цялото правителство.

Причината е, че нямат доверие в политическите сили БСП и ДПС.

По агенция "Фокус"

#протести #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"