Орешарски ускорява наредбата за държавните пари в банките

Орешарски ускорява наредбата за държавните пари в банките
Според премиера 6-месечният срок, посочен в наредбата, е прекалено дълъг и е необходимо този процес да се ускори. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министър-председателят Пламен Орешарски разпореди ускорено прилагане на наредбата за парите на държавните предприятия в банките.

Това обяви самият Орешарски по време на срещата си с над 70 представители на протестиращите днес в министерския съвет, съобщиха от правителствената пресслужба.

Темата за концентрацията на депозити на държавни предприятия в търговски банки беше сред дискутираните въпроси по време на продължилия повече от два часа разговор.

"Ние заварихме подготвена наредба от служебния кабинет, съгласно която всяко държавно предприятие може да държи не повече от 25% от депозитите си в една банка", напомни премиерът.

Той изтъкна, че наредбата е въведена от настоящото правителство, без да се променя нищо, и към настоящият момент действа.

Орешарски поясни, че наредбата предвижда 6-месечен гратисен период, който се дава, за да могат предприятията да пренастроят банковото си обслужване.

"На последното заседание на Министерски съвет възложих на министрите да изискат от директорите на държавни предприятия отчет какво са свършили по съобразяването с тази наредба", изтъкна Орешарски.

Според него 6-месечният срок, посочен в наредбата, е прекалено дълъг и е необходимо този процес да се ускори.

#Пламен Орешарски #протести #протестиращи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »