Отпушват другата седмица движението по магистрала „Хемус”

Отпушват другата седмица движението по магистрала „Хемус”
Тунел Витиня Снимка: Уикипедия
A A+ A++ A

В началото на следващата седмица ще бъде възстановено движението при 26 км от магистрала „Хемус”, където свлачище затруднява трафика. Това каза за агенция „Фокус” инж. Лазар Лазаров, председател на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, по повод свличането на скална маса на магистралата тази сутрин. В момента се прави оглед от специалисти на участъка от автомагистрала „Хемус” при км 26+500 (преди тунел "Витиня").

Този участък от магистралата в рамките на 500 метра е затворен, със съответната сигнализация. От утре започват мероприятия по почистване. Очакваме в началото на следващата седмица движението в този участък да бъде възстановено, посочи инж. Лазаров.

Той обясни, че непосредствено след тунел „Витиня” в посока Варна, в лявата страна, има изградена бетонова анкерна стена, която е направена преди 30 години, за да държи ската да не падне върху стария път, който минава между магистралата и тази стена.

„За съжаление, вследствие явно на големите дъждове от миналата седмица, стената в един участък от около 50 метра се е спукала и целият скат, заедно с укрепителните съоръжения на стената, се е свлякъл, като е затрупал изцяло стария път, който върви успоредно на магистралата. Има известно количество материал, който е паднал на платното в посока София на автомагистрала „Хемус”, каза още инж. Лазаров.

Старият път ще остане затворен за много по-дълъг период от време, защото там в момента има около 2000 кубика скална маса, която се е изсипала на пътя. Няма пострадали хора при свличането на скалната маса.

#магистрала Хемус #свлачище #срутване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »