Туристите не се плашат от протестите във Варна

Туристите не се плашат от протестите във Варна
Към туристите не се отправят съвети да избягват разходките в центъра и да не попадат в шествието, тъй досега не е имало индикации за насилие и ексцесии. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Чуждестранните туристи не са притеснени от протестите във Варна през последните няколко дни, заяви Атанас Атанасов от Съюза на екскурзоводите в България.

"Летовниците приемат демонстрациите като израз на едно зряло гражданско общество, но се интересуват за причините за недоволството на местните", коментира Атанасов пред "Дарик".

Той разказа, че екскурзоводите обясняват на туристите колко е сложна политическата обстановка в страната.

"Обясняваме им, че на последните избори, за изненада на всички избиратели, се е стигнало до патова ситуация. Затова сега всички са недоволни и изразяват по този начин протеста си", добави Атанасов.

Той разкри, че към туристите не се отправят съвети да избягват разходките в центъра и да не попадат в шествието, тъй досега не е имало индикации за насилие и ексцесии.

"Дори протестите да не спрат скоро, едва ли те ще се отразят съществено на туристическия сезон", смята опитният екскурзовод.

Според него доказателство за това са Турция и Гърция, където нямало отлив на туристи, въпреки гражданските протести там.

 

#Атанас Атанасов #Варна #туристи #Турция #Гърция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »