Турският вицепремиер заплаши протестиращите с армията

Турският вицепремиер заплаши протестиращите с армията
Бюлент Арънч Снимка: Хюриет
A A+ A++ A

Турският вицепремиер Бюлент Арънч даде безусловна подкрепа на полицията и натърти, че природозащитният протест е приключил и всички останали протести ще бъдат потушавани незабавно, предада онлайн изданието на в. Хюриет. Арънч добави, че ако полицията не може да се справи, на помощ ще бъде извикана армията.

“Това, което се иска от нас, е да спрем всеки протест, който е против закона. Полицията е тук, ако на е достатъчна, има жандармерия, ако и тя не се справи, има армия. Тези властови инструменти съществуват в законите", заяви в телевизионно интервю Арънч.

“Tе (полицията) ще използват цялата власт, която имат. Никой няма право да се оплаква от полицията,” заяви Арънч пред новия канал "A Хабер", като добави, че тези, които критикуват полицията, са тези, които вандалстват из градовете.

“Демонстрациите минаха отвъд протеста за парка Гези. Те преминаха отвъд закона, възнамеряват да продължат по улиците, в окръзите. Те ще бъдат незабавно потушавани и отговорните за тях ще бъдат изправени пред закона. Мисля, че законните демонстрации, които започнаха преди 20 дни, завършиха окончателно,” заяви Арънч.

#Турция #протести #правителство #армия #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"