Цецка Цачева: Ще обмислим искане за вот на недоверие на кабинета

Цецка Цачева: Ще обмислим искане за вот на недоверие на кабинета
Цачева каза, че ГЕРБ няма участие в организирането на протестите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще обсъдим възможността за искане на вот на недоверие на кабинета „Орешарски“ за провала му в политиката в сектор „Сигурност“, назначението на председател на ДАНС, бързите промени, извършени без дебати, заяви на пресконференция народният представител от ГЕРБ Цецка Цачева.

„Ще внесем искане за изслушване на министъра на вътрешните работи във връзка с осигуряване реда на протестите и бездействието на някои служители на МВР при грубите провокации, на които сме свидетели пред централата на партия „Атака“, посочи Цачева.

Тя уточни, че ГЕРБ се противопоставя срещу задкулисието на политиката на кабинета „Орешарски“ при неясните правила кой стои зад номинациите на определени кандидатури.

Бившият председател на парламента каза също, че  ГЕРБ няма участие в организирането на протестите.

„В протеста на българските граждани става ясно и видно, че не са резултат от организирани партийни централи, така както се опитват да внушават политически лидери със своите несъстоятелни твърдения. Инсинуациите на г-н Волен Сидеров са несъстоятелни. Протестът е резултат от проваления модел на управление на г-н Сергей Станишев – управление без визия, без политическа програма, без програма, въпреки че кабинетът се нарича програмен“, заяви Цачева.

„Сред протестиращите има привърженици на ГЕРБ и други политически сили, но ГЕРБ няма да яхва справедливия протест на българските граждани. Категорично подкрепяме многохилядните искания за предсрочни избори, но не приемаме те да бъдат организирани и приемани по сега действащите правила в Изборния кодекс. Поемаме отговорността си за някои несъвършени решения в изборното законодателство, но е факт, че част от правилата трябва да бъдат изменени, както хората протестиращи искат това да се случи“, посочи още Цецка Цачева.

#Цецка Цачева #ГЕРБ #протести #Цачева #"Атака" #Волен Сидеров #Орешарски #Сергей Станишев #МВР #ДАНС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »