България спря 75 кг хероин за Западна Европа

България спря 75 кг хероин за Западна Европа
42 кг хероин в 54 пакета хванаха на Дунав мост в събота, а още 33 кг бяха задържани впоследствие. Снимка: МВР
A A+ A++ A

В рамките на тридневната специализирана операция антимафиоти разбиха канал за трафик на хероин от Турция за Западна Европа, минаващ през България.

Ден след като служители на ГДБОП хванаха 42 кг хероин на ГКПП „Дунав мост“ и арестуваха четирима души, полицията залови още осем от членовете на организирана престъпна група, занимаваща се с контрабанда на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Сред тях са основният организатор на престъпната група – 48-годишният софиянец М.П, други двама столичани - Ю.П. (41 г.) и Д.Г. (33 г.), Б.Л. (26 г.) от Несебър, В.С. (38 г.) от Брезник, С.С. (38 г.) от Свети Влас и К.И от Карлово, който е бил използван като куриер.

На територията на Бургаска област е задържан лек автомобил „Фолксваген Голф“, в който са намерени 33 кг кафяво прахообразно вещество, реагиращо като хероин при направения полеви тест. Количеството било разпределено в 66 пакета. Водачът на автомобила – Е.В. (39 г.) от Перник също е задържан.

Около 17 часа в събота, 29 октомври, на ГКПП „Дунав мост“ при проверка на лек автомобил БМВ Х 5, координирана със служители на митницата и гранична полиция, бяха открити 54 пакета хероин с общо тегло 42 кг, укрити в предните калници на колата, съобщиха от МВР.

На място са задържани собственикът на БМВ – К.И. (44 г.) и 19-годишната му дъщеря И.И. от Карлово. По същото време в Карлово са заловени и останалите членове на групата – Т.А. (52 г.), осъждан за кражби, обсебвания и измами, и Д.С. (30 г.). Там били извършени обиски на три адреса и в два автомобила.

Всички задържани при специализираната операция ще останат в ареста за срок от едно денонощие. Разследването продължава, казаха още от МВР.

#хероин #наркотици #ГДБОП #полиция #Дунав мост #Русе #Пловдив #Карлово #арестувани #МВР #Министерство на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »