Съдът отложи делото срещу Масларова за 1 юли

Съдът отложи делото срещу Масларова за 1 юли
Съдът отложи делото срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова за 1 юли 2013 година.
A A+ A++ A

Съдът отложи делото срещу бившия министър на труда и социалната политика Емилия Масларова за 1 юли 2013 година, предаде Агенция „Фокус”. Днешното съдебно заседание продължи повече от два часа, но беше прекратено и отложено за 1 юли, защото едно от вещите лица не присъстваше.

На следващото заседание ще бъде изслушана строително-комплексна експертиза и ще бъдат призовани за разпит двама свидетели – Лазар Лазаров и Борис Славчев. На днешното заседание беше изслушан един свидетел – Антоанета Дамаскинова, която се е занимавала със строителен надзор на обекта в Стара Загора.

Тя обясни, че договорът за този строителен обект е подписан в София и надзорът се е извършвал от 14 специалисти, които били избрани по списък и работели на граждански договори към нейната фирма. Дамаскинова посочи, че всеки ден е била на обекта и нейната работа е била свързана с изчисляване на количествата строително-ремонтни работи.

Дамаскинова обясни, че при надзора не е констатирала нарушения нито по проекта, нито по изпълнението му. Пред съда беше представена и съдебно-счетоводна експерти за суми, преведени по сметки във връзка с проекта. От експертизата стана ясно, че има някои разминавания. Експертът посочи, че на няколко пъти от разплащателна сметка са били изтеглени от каса две суми по 50 хил. евро и една сума от 25 хил. евро от един от подсъдимите Михаил Методиев.

Самият Методиев поиска да даде обяснение за сумите и посочи, че има всички необходими документи за тях. Той каза още, че голяма част от сумите са били разходвани за заплати, материали и външни услуги.

#Емилия Масларова #съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници