Григор Димитров падна до 31-во място

Григор Димитров падна до 31-во място
Григор Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-добрият българския тенисист Григор Димитров се смъкна с три места в световната ранглиста на АТР и вече е под номер 31 в класацията.

Димитров не успя да защити точките си от турнира Ейгън Чемпиъншип в Куинс Клъб, където миналата година стигна до полуфинал, а през тази отпадна още във втори кръг след загуба от Лейтън Хюит, предаде БГНЕС.

По този начин Гришо бе изпреварен от Михаил Южни, Томи Робредо и Фабио Фонини в ранглистата и вече заема 31-во място. Въпреки това хасковлията ще бъде сред поставените на започващия следващата седмица Уимбълдън, което означава, че в първите два кръг няма да срещне други поставен тенисисти. В топ 30 на ранглистата няма друг промени, с изключение на изкачването на Кей Нишикори с две места до номер 11, за сметка на Томи Хаас, който вече е на 13-та позиция.

Първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова се изкачва с едно място до номер 65, след като достигна до втория кръг на турнира в Бирмингам. В ранглистата на WTA няма промени в топ 20 през тази седмица.

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »