Британец оцеля след падане от 15-я етаж

Британец оцеля след падане от 15-я етаж
A A+ A++ A

Британец, който оцелял след падане от балкона на апартамент на 15-я етаж в Нова Зеландия, е изключителен късметлия, че все още е жив, съобщиха местните власти,цитирани от БГНЕС.

20-годишният британец, който според местните медии се казва Том Стилуел и е от британския град Брайтън, е в стабилно състояние след полета в ранните часове на вчерашния ден, съобщи Централната болница в Оуклънд.

Полицията уточни, че той бил навън с приятели през уикенда и когато се прибрал, установил, че няма ключ за апартамента си на 14-я етаж. Затова събудил съседката си на 15-я етаж, като я помолил да прескочи от нейния в своя собствен балкон.

Съседката Жералдин Ботиста заяви, че младежът изглеждал пийнал и му позволила да влезе в апартамента й, само за да му покаже колко налудничав е планът му. По думите й обаче той веднага опитал да се спусне от балкона и се изплъзнал, когато тя опитала да го задържи. "Мислех, че сънувам, стана толкова бързо. Случи се за секунди. Дори не можах да извикам за помощ", разказа съседката пред в. "Ню Зиланд Хералд".

Директорът на спешна помощ Тони Смит заяви, че падането на мъжа било спряно от съседен покрив, но той все пак летял 13 етажа надолу. "От подобна височина можете да имате наранявания на всичко. Оцеляване при падане от подобна височина е изключително необичайно", допълни Смит.

Стилуел получил наранявания на гърба и на врата, както и на вътрешни органи, имал счупена китка и драскотини, но бил буден и дори бил в състояние да се смее на неприятната случка, казва съквартирантката му Бет Гудин пред Файърфакс Медия. "Той изглежда добре", заяви Бет и допълни, че Стилуел не си спомнял нищо за падането.

#Нова Зеландия #Брайтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »