Уцелиха с газова граната Елена Йончева в Истанбул, докато предаваше в ефир

Уцелиха с газова граната Елена Йончева в Истанбул, докато предаваше в ефир
Снимка: Всекиден
A A+ A++ A

Сълзотворна граната улучи Елена Йончева в мига, когато пряко в ефира на новините на ТВ7 предаваше на живо протестите в Истанбул и сблъсъка между демонстрантите и полицията. Журналистката изохка в ефир и започна да накуцва за кратко. Тя обаче успокои, че няма нищо страшно.

Йончева бе надянала противогаз. Тя обясни, че без него няма да може да следи случващото се в Истанбул от епицентъра на събитията. Известната журналистка от четири дни е по улиците на Истанбул, където отразява масовия протест срещу застрояването на парка "Гези", прераснал в бунт срещу турския премиер Реджеп Ердоган.

"От събота стана наистина страшно. С екипа ми видяхме разрушаването на лагера на бунтовниците", сподели по-рано днес пред "Всеки ден" Йончева. Тя обясни, че в 2 часа посред нощ в неделя са заснели уличните барикади и преследването на протестиращите от страна на полицията.

Истанбул е превърнат в бойно поле, каза журналистката пред ТВ7. Тя показа как протестиращите изграждат барикади с подръчни материали по улиците в подстъпа към площад "Таксим". Там обаче е разположена военна техника, която пуска сълзотворен газ и водни струи срещу тях. По-рано през деня валията на Истанбул се закани, че няма да допусне протестиращите да припарят отново до площад "Таксим".

(По Всекиден)

#Таксим #Турция #Елена Йончева #протести #полиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »