Камерите на "Пътна полиция" вече в интернет

Камерите на "Пътна полиция" вече в интернет
Бъдещият сайт няма да показва местоположението на мобилните камери в реално време, а според плана.
A A+ A++ A

Местата на стационарните и мобилните видеокамери, които снимат превишилите позволената скорост шофьори, вече ще се публикуват в интернет страницата на МВР, съобщи шефът на "Пътна полиция" комисар Антон Антонов пред БНТ.

Антонов прогнозира, че това ще стане след около месец. Наред с таблетите, с които вече работят пътните полицаи, бъдещата интернет платформа е част от проекта за електронно правителство.

Към момента в страната има 24 стационарни и над 130 мобилни видеокамери. Те заснемат всеки автомобил, превишил позволената скорост с над 11 км./ч. Мобилните са монтирани в полицейски коли без надписи.

Местата, на които дебнат, се сменят всеки месец и заедно със стационарните вече ще се публикуват в интренет.

"Това ще е една таблица с GPS координати, точна позиция на уреда, контролирана скорост - най-вероятно и контролиран показател", обясни комисар Антон Антонов.

Бъдещият сайт няма да показва местоположението на мобилните камери в реално време, а според плана.

"Целта на разполагането на стационарните и автоматизираните техническите средства не е да се налагат наказания, а да предпазват да не нарушават правилата", коментира още комисар Антон Антонов.

Основно разполагането на мобилното видеонаблюдение става върху най-опасните пътища. Сред най-тежките в страната е подбалканския път София-Бургас и особено участъкът между Клисура и Сопот.


#"Пътна полиция" #Антон Антонов #камери #видеонаблюдение #Сопот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници