Слънчево и температури до 32 градуса в неделя

Слънчево и температури до 32 градуса в неделя
Над планините ще бъде предимно слънчево, около и след пладне с временно увеличение на облачността, почти без валежи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днес ще бъде предимно слънчево, температурите на места ще достигнат 32 градуса. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, предаде Би Ти Ви.

Следобед  над Източна България и планинските райони ще има развитие на купеста облачност, но само на отделни места там ще превали краткотрайно.

Ще духа слаб, в Източна България временно умерен, вятър от северозапад. Максималните температури между 27° и 32°, в София - около 28°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, в следобедните часове с купеста облачност.

На отделни места, главно над южното крайбрежие ще превали краткотрайно. Максималните температури там ще са 28°- 31°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала. Температурата на морската вода е от 17° по северното до 20° по южното крайбрежие.

Над планините ще бъде предимно слънчево, около и след пладне с временно увеличение на облачността, почти без валежи. Ще духа слаб, по билата до умерен вятър от северната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 21°, на 2000 метра - около 14°.

Атмосферното налягане в сутрешните часове е около средното за месеца и през деня ще остане почти без промяна.

 

#Националния институт по метеорология и хидрология #Черноморие #планини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »