Индия грабна туристически „Оскар“

Индия грабна туристически „Оскар“
Индия заслужено грабна „туристическия „Оскар“ за 2011 г., след като беше обявена за най-добрата туристическа дестинация. Снимка: Интернет
A A+ A++ A

Индия беше обявена за най-добрата туристическа дестинация в света за 2011 г.

Приза Индия получи на официална церемония в столицата на Катар Доха късно снощи, съобщиха организаторите от World Travel Awards, цитирани от „Дневник“.

На 19-ото издание на наградите, наричани още „туристическите „Оскари“, победителите в 146 категории бяха определени от над 210 хил. професионалисти в целия свят, измежду над 5 хил. компании от 162 страни.

За най-добрата авиокомпания за трета поредна година е обявена Etihad Airways, най-добрият нискотарифен авиопревозвач е EasyJet.

Най-добрата бизнес класа се поддържа от Катарските авиолинии, а най-добрите в Европа са „Луфтханза“.

„Оскарът“ за летища отива в сингапурското Changi, най-добрият хотел в света е седемзвездният дубайски „Бурж ал Араб“ (Burj Al Arab).

Най-добрият плаж през 2011 г. е бил Trou Aux Biches на остров Мавриций, а най-добрата круизна дестинация е Ямайка. Там е и най-доброто място за прекарване на медения месец, се вижда от класацията.

Египетският курорт Шарм ел Шейх е първенец за любителите на гмуркането, най-романтичното място на света през миналата година са били Малдивите. „Най-зелената“ дестинация е Cousine Island на Сейшелите.

#Индия #Катар #Доха #Европа #Ямайка #Египет #Шарм ел Шейх #Малдивите #Сейшелите #Оскар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници