Елен Герджиков е новият шеф на Столичния общинския съвет

Елен Герджиков е новият шеф на Столичния общинския съвет
Бившият и настоящия председател на Столичния общински съвет: Андрей Иванов (вляво) и Елен Герджиков (вдясно). Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общинският съветник от ГЕРБ Елен Герджиков беше избран за председател на Столичния общински съвет след днешното тайно гласуване.

Кандидатурата му беше обявена вчера, след като политическото ръководство на партия ГЕРБ реши Герджиков да заеме поста на подалия оставка Андрей Иванов, предаде БТА.

В тайния вот днес участваха 42 от общо 55-имата присъстващи съветници. От тях 39 са гласували за Герджиков, а други трима са пуснали празни пликове.

Самият Елен Герджиков съобщи в първото си телевизионно интервю за bTV тази сутрин, че очаква да бъде подкрепен освен от колеги от своята партия и от общински съветници от „Синята коалиция“.

Ден преди това съветниците от БСП обявиха, че са против неговата кандидатура и няма да гласуват.

Името на председателя на Столичния общински съвет Андрей Иванов бе замесено в серия от корупционни скандали, след като на 27 октомври 2010 г. РЗС разкри, че той е „замесен в грандиозна спекулативна схема за придобиване на луксозни имоти по престъпен начин“.

Тогава лидерът на партията Яне Янев внесе в деловодството на НС официален сигнал до парламентарната антикорупционна комисия, в който уличава Андрей Иванов в редица престъпления и закононарушения като злоупотреба с власт, рекет и изнудване на бизнесмени, опериране с особено големи финансови потоци с цел придобиване и препродажба на търговски дружества с реализиране на спекулативни печалби в особено големи размери, ощетяващи общината и държавата, и др.

#Яне Янев #председател на общински съвет #Андрей Иванов #Елен Герджиков #председател #Столичния общински съвет #СОС #РЗС #Синята коалиция #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »