Британският посланик: Защо ръководителят на ДАНС бе избран без дебат?

Британският посланик: Защо ръководителят на ДАНС бе избран без дебат?
Джонатан Алън обясни, че думите му за подкрепата към премиера са свързани с подкрепа по „въпроси от общ интерес, по които можем да работим заедно“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Избирането за ръководител на Държавната агенция за национална сигурност се случи бързо, без изслушвания, дебат или възможност да се разбере повече за кандидата. Защо? С това питане британският посланик в България Джонатан Алън отговори на въпрор в Twitter за днешния изненадващ избор на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

„Председателят на ДАНС е изключително чувствителна позиция за България и международните партньори. Тази позиция изисква човек с най-висока степен на почтеност, доверие и честност“, заяви в профила си в Twitter Алън, цитиран от „Дневник“.

Тази сутрин посланикът участва в онлайн разговор в Twitter и Facebook, в който всеки можеше да се включи с въпроси.

В него той отговори на въпрос ще подкрепя ли още кабинета „Орешарски“, като каза, че британското правителство и той, като негов представител, не подкрепят политически партии и групи.

„Работим с този, който българите изберат“, подчерта той.

Джонатан Алън обясни, че думите му за подкрепата към премиера са свързани с подкрепа по „въпроси от общ интерес, по които можем да работим заедно“.

#Държавната агенция за национална сигурност #Джонатан Алън #ДАНС #Делян Пеевски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници