Борисов: БСП ще ми вдигнат паметник!

Борисов: БСП ще ми вдигнат паметник!
Премиерът смята, че дори тези, които днес са му в опозиция, един ден ще дойдат и ще му благодарят за всичко, което е направил. Снимка: 24 часа
A A+ A++ A

Един ден от БСП ще ми вдигнат паметник и много хора ще ми бъдат благодарни за това, което правя, заяви премиерът Бойко Борисов.

„Бъдещето на България изцяло зависи от ЕС. Единствените свежи пари в държавата идват от фондовете“, коментира той в четвъртък сутринта пред БНТ.

Борисов изрази надежда, че ще се събере мнозинство за промяна на Конституцията - да се наложи 3% дефицит, за което смята, че ще бъдем аплодирани от Европа.

„Вярвам, че спокойно българската политическа класа може да направи това, че Европа да признае нейния разум. Един ден от БСП на мен ще ми вдигнат паметник. Ще дойдат други хора и ще ми бъдат благодарни за това, което правя“, заяви още премиерът.

За АЕЦ „Белене“ министър-председателят заяви, че за разлика от много негови колеги обича да си спазва ангажиментите.

Борисов уточни, че днес има среща с консултанта и че се надява до три седмици да приключат.

„Факт е, че Станишев не е посмял да направи централата, нито Първанов е посмял да го натисне. Само са си прибрали кредитите и сега ние ще плащаме“, посочи премиерът.

За управлението на Първанов Борисов каза, че оценката за него или за който и да е управляващ я дава народът.

„Мога да говоря за много слабости, за много пропуснати шансове вследствие на неговото ръководство. Безспорно той влиза в историята с тези два негови довършени до края мандата“, заяви Борисов.

Министър-председателят обяви, че истински съчувства на Волен Сидеров, защото той сам си е подбирал депутатите в „Атака“.

„И той трябва да си отговори на въпросите защо те са го напуснали, защо и най-близките му се обърнаха срещу него“, каза още Борисов.

„Аз дори не им знам имената на тези депутати“, отговори премиерът на обвиненията към ГЕРБ, че си „пазаруват“ народни представители.

„На нас не са ни нужни тези депутати. Дори грешно се създаде илюзия, като казват „откраднали парите“. До този момент това, което господин Цветанов ме информира, е, че когато депутат от „Атака“ представи фактура за похарчени пари, те биват давани именно от субсидията. Техните пари не остават в ГЕРБ“, уточни Борисов.

По думите на министър-председателя за новия парламент това трябва да бъде изчистено, но в тази една година това не си струва да бъде променяно.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #ГЕРБ #Волен Сидеров #ЕС #Европа #Конституция #АЕЦ „Белене“ #Станишев #Първанов #Цветанов #депутати

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"