Ще имаме ли чалга певица зам.-министър?

Ще имаме ли чалга певица зам.-министър?
A A+ A++ A

Стар закон в политиката и в бизнеса е „Каквото се търси, това се предлага“. Така че новината, че бивша чалга певица е номинирана за заместник-министър на земеделието от Съюза на животновъдите, едва ли изненадва някой.

Пенка Христова, известна като Пени Ботева, е бивша попфолк певица от “Пайнер”, бивш председател на Съюза на животновъдите, а после съветник на земеделския министър Мирослав Найденов.

Дотук отговаря на всички критерии – изявила се е в най-популярния жанр и има политически опит – статуквуто за скачане от управляващи на управляващи е спазено. Това, че е била чалга певица, едва ли е проблем, защото докато е пяла единствения си хит „Липсваш ми“, може да е завършила пет магистратури и да е супер професионалист.

Проблемът е, че премиерът Орешарски обеща, че ще избира зам.-министрите според личните им качества и че ще са лице на властта. Нахлуването на подобни личности в политическия живот би било легитимиране на определен стил, които със сигурност няма да вдигне рейтинга на новия кабинет.

Най-големият проблем на правителството на кабинета на Борисов бе слабата кадрова политика, явно новата власт иска да го надскочи.

Следващата стъпка е да предложим Кондьо за зам.-министър на културата, а Мая и Магапаса за съветници по въпросите на интеграцията.



Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"