Си Би Ес: Турският бизнес търпи загтуби заради бежанците от Сирия

Си Би Ес: Турският бизнес търпи загтуби заради бежанците от Сирия
A A+ A++ A

Протестите в Турция и войната в Сирия са свързани, пише в електронното си издание телевизионният канал Си Би Ес. Войната в Сирия поляризира Турция. Според изследванията на местна социологическа агенция само 28% от турската общественост подкрепя политиката на премиера Ердоган относно Сирия, пояснява агенция „Фокус“.

Правителството строго осъжда режима на президента Башар Асад и подкрепя въоръжената опозиция. В момента стотици хиляди сирийски бежанци живеят на турска земя.

„Поради сирийските метежници в Турция имаше много банкрути. Икономиката е много зле. Турция и преди имаше икономически проблеми, а после започнаха да идват сирийците и да търсят работа. Улиците се напълниха с просещи сирийски жени“, заявяват представители на турския дребен бизнес.

Според проучванията около 66% от турците са против правителствената политика за приемане на сирийски бежанци. Така символичният център на протестите в Турция - паркът „Гези“ на площад „Таксим“ и гражданската война в Сирия се оказват свързани в ясна логическа връзка, сочат резултатите.

#Турция Таксим #Сирия #бежанци #Ердоган #протести

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"