Няма заплати във ВМЗ – Сопот, очакват Драгомир Стойнев

Няма заплати във ВМЗ – Сопот, очакват Драгомир Стойнев
Според лидера на КТ „Подкрепа“ във ВМЗ – Сопот, Димитър Атанасов работниците отново са в унизителната ситуация, в която да чакат да им се преведат парите за положения от тях труд. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев се очаква да посети ВМЗ – Сопот, и да се срещне с ръководството и синдикалните лидери в оръжейния завод.

След кризата през зимата и последвалите съкращения на почти 850 души работещите в предприятието отново не са получавали заплати.

Според лидера на КТ „Подкрепа“ във ВМЗ – Сопот, Димитър Атанасов работниците отново са в унизителната ситуация, в която чакат да им се преведат парите за положения от тях труд.

Предприятието не е изплатило остатък за февруари, заплата и аванс.

Три плащания очакват хората, но искаме, като дойде министърът, хората да му кажат, ние ще му кажем и да си направят сметка оттук нататък как ще процедират с ВМЗ. В момента има работа, обаче работата е недостатъчна“, каза Атанасов.

Запитан дали в оръжейния завод се готвят нови протести, Димитър Атанасов подчерта:

Докато не се срещнем с министъра, не можем да кажем нищо. Имаме очаквания от него. Депутатите идваха тук, говориха с хората, избраха ги и каквото са обещали, трябва да го свършат - ще им го напомним както трябва.

Задълженията на ВМЗ – Сопот, са близо 170 млн. лв., а всичките му активи са ипотекирани или заложени като обезпечение на кредиторите.

Към 14.50 часа министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев провежда среща с работниците на ВМЗ-Сопот.

#ВМЗ - Сопот #Драгомир Стойнев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"