Двама канадски репортери арестувани в Истанбул

Двама канадски репортери арестувани в Истанбул
Кореспондентът на CBC Саша Петричич Снимка: в. Хюриет
A A+ A++ A

Двама канадски репортери на обществената телевизия CBC, Саша Петричич и Дерек Щофел, са били арестувани от полицията в Истанбул по време на протестите и са били освободени след няколко часа, предава онлайн изданието на в. Хюриет.

Кореспондентът на CBC за Близкия Изток Петричич, успял да пусне само една дума в Туитър - "Арестуван", около 17,30 ч. местно време. След освобождаването му той отново пратил съобщение: "Всичко е добре засега. Преминаваме през византийски процес. Благодаря на всички!".

Посолството на Канада в Анкара потвърди пред Хюриет, че двамата журналисти са били арестувани, като добави, че не са известни причините за задържането. Канадското посолство веднага е установило контакт с турското външно министерство относно инцидента.

Веднага след новината за ареста, турският посланик в Канада съобщи, че двамата журналисти са добре и се очаква скоро да бъдат освободени. Канадският министър на външните работи Джот Беърд също постна в Туитър информация, че е говорил с турския посланик и "е изразил безпокойството си от информациите, че двама журналисти от CBC са били арестувани в Истанбул".”

От CBC също потвърдиха онформацията, като добавиха, че са в контакт със своите журналисти и двамата са добре.

#Турция Таксим #протести #арест

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"