Прокуратурата: Цветанов е обвинен, че е допуснал негови подчинени да извършат престъпление

Прокуратурата: Цветанов е обвинен, че е допуснал негови подчинени да извършат престъпление
Цветан Цветанов бе разпитан в спецпрокуратурата за незаконните подслушвания. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е привлечен като обвиняем за това, че съзнателно е допуснал негови подчинени да извършат престъпление във връзка с разследването за незаконно подслушване, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

В съобщението се казва:

Днес, 12 юни 2013 г., Цветан Генчев Цветанов бе привлечен като обвиняем за извършено престъпление по чл.285 във връзка с чл.387 НК, а именно: за това че в периода 2010 г.-2013 г. като министър на вътрешните работи не е изпълнил задълженията си, произтичащи от разпоредбата на чл.21 т.11 от ЗМВР за правното осигуряване на дейността за използване на специализирано оборудване, с което съзнателно е допуснал подчинените му лица – директорите на СДОТО МВР – обвиняемите Иванов, Костов и Кацаров, да извършат престъпление по чл.387 ал.2 във вр. с ал.1 НК.
На Цветан Цветанов е определена мярка за неотклонение „Подписка“, като е съобразено от наблюдаващите прокурори, че не е налице реална опасност той да се укрие.
Цветан Цветанов бе призован на 12 юни 2013 г. за предявяване на обвинението в сградата на Специализираната прокуратура, където е ситуиран разследващият екип.
Бе взето решение за провеждане на разпит на обвиняемия Цветанов пред съдия от Софийски градски съд. Това наложи Цветанов да се яви пред съдия от СГС в сградата на Съдебната палата.

#Цветан Цветанов #прокуратура #подслушване #Иванов #Костов #Кацаров #СГС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"