206227 статии       |       409 интервюта       |       1527 снимки       |       38125 абоната       |      
USD 1.68171| EUR 1.95583| GBP 2.31816|
In English На русском

КЛЮЧОВИ ДУМИ ДНЕС:   ПротестиКоронавирусБрекзитПо ваш сигналПарламентарни Избори 2021

Размер на шрифта:   

Социалното министерство ще си сътрудничи с IBM

1 ноември 2011, вторник / 12:32; Коментари: 0
Send to Kindle
Социалното министерство ще си сътрудничи с IBM

Министерството на труда и социалната политика и IBM България подписаха споразумение за сътрудничество в областта на заетостта.

Споразумението предвижда да се обменя информация за лицата, търсещи работа, и откритите работни места, за програмите и мерките за насърчаване на заетостта, потребностите от обучение на наетите лица.

Социалното министерство и IBM се споразумяха също да организират съвместни трудови борси, информационни кампании и участие в експертни работни групи по въпроси за пазара на труда.

Документът беше подписан във вторник в присъствието на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и на Александър Раков, генерален директор на IBM България, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

Самото споразумение е подписано от Джозеф Лазарус, управител на IBM Глобъл Деливъри Център България, и Камелия Лозанова, и.д. изпълнителен директор на Агенцията по заетостта.

„Подписването на споразумението за сътрудничество е доказателство за съвместните усилия на МТСП и бизнеса за осигуряването на по-добри условия за реализация на хората в България, повече работни места и по-висок жизнен стандарт“, подчерта министър Младенов.

Генералният директор на IBM България Александър Раков обясни, че в центъра на IBM работят висококвалифицирани специалисти, които предоставят финансови и бизнес услуги.

„Чрез аутсорсинг на сложни бизнес процеси клиентите имат възможност да се фокусират върху своята основна дейност, да спестяват разходи и да оптимизират своите технологии за постигане на растеж“, допълни той.

Развитието на IBM Глобъл Деливъри Център за услуги е ключова част от стратегията на компанията да открива и развива „Талантите на 21. век“, цитират го от пресцентъра на МТСП.

ђеклама:
Разпечатай | Изпрати
» Напиши статия и ти
Реклама:
Реклама: