Пламен Орешарски: За зам.-министрите първо ще се гледат професионалните качества

Пламен Орешарски: За зам.-министрите първо ще се гледат професионалните качества
A A+ A++ A

Подходът, който използваме за консултация със зам.-министрите, е същият, който действаше при съставяне на кабинета. Първо - професионални качества. Това каза министър-председателят Пламен Орешарски на пресконференция след заседанието на Министерския съвет, предаде агенция „Фокус“. Орешарски отбеляза, че се вземат предвид и предложения от него самия, и от титулярите на съответните ведомства.

Има и обратен подход – експерти към парламентарните групи, обсъждане на предложения, които идват от самите парламентарни групи, каза Орешарски. „Няма един канал, по който да вървят всички предложения“, заяви премиерът.

До края на седмицата ще имаме готовност за назначенията на областни управители и заместник-министри в министерствата, добави Орешарски.

Подготовката на България за председателството на Европейския съюз през 2018 г. създава много работа и струва доста сериозна сума пари. „За да можем да включим тези разходи в следващата финансова перспектива, трябва да имаме напреднала степен на готовност в следващите няколко месеца“, каза той. Предвидено е да се направи работна група под съпредседателството на външния министър Кристиан Вигенин и вицепремиера Зинаида Златанова, каза още Орешарски.

#назначения #Областни управители #зам.-министри #Орешарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници