Турският президент: Лидерска среща не е необходима

Турският президент: Лидерска среща не е необходима
Снимка: nationalturk.com
A A+ A++ A

Президентът на Турция Абдуллах Гюл отхвърли искането на опозиционната Народнорепубликанска партия за свикване на „лидерска“ среща заради продължаващите протести в страната, съобщава турската преса. Опозицията настоява на срещата да бъдат обсъдени събитията, довели до разпръскването с груба сила от страна на полицията на протестите на истанбулския площад „Таксим“.

„Съвещание на лидерите на всички политически партии е полезно от време на време. В този момент аз търся какво би помогнало да стигнем до решение. Не вярвам, че такава среща ще допринесе при настоящата политическа атмосфера“, заяви Гюл пред репортери, в отговор на въпрос дали ще свика съвещание на политическите лидери заради продължаващите протести в цялата страна.

„Смятам, че срещите „очи в очи“, поотделно с всеки един от политическите лидери ще бъдат много по-полезни“, заяви Гюл по време на визитата си в черноморската провинция Ризе днес. Президентът обяви, че вече е провел срещи с премиера и лидер на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Реджеп Тайип Ердоган и председателя на опозиционната Народнорепубликанска партия (НРП) Кемал Кълъчдароглу.

#президент #протести #Таксим #Турция #лидерска среща

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници