Цветанов: Тройната коалиция постигна целта си – увеличаване на престъпността

Цветанов: Тройната коалиция постигна целта си – увеличаване на престъпността
Цветанов беше категоричен, че няма да подава оставка като зам.-председател на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Целта на политическата тройна коалиция е постигната – да се разбие секторът за сигурност, да се върне статуквото, което всички ние заедно искахме да променим“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента.

„Самият факт, че вчера излезе в медиите информация, че за последните пет месеца, съпоставимо с периода от 2012 г., само за София имаме повишаване на престъпността със 17%, означава, че целта на политическата тройна коалиция е постигната“, каза бившият вътрешен министър, цитиран от агенция „Фокус“.

„Аз не искам да се връща периодът, в който България беше сочена като един от основните центрове за организирана престъпност и неефективност на правоохранителната система на България“, заяви Цветанов.

На въпрос дали ще подаде оставка като зам.-председател на ГЕРБ, Цветанов отговори: „Защо трябва да подавам? Не, няма да подавам“.

„В пленарна зала, от парламентарната трибуна имаше много ясни призиви от определени депутати от тройната коалиция, които всъщност правораздаваха, и прокуратурата трябваше да се съобрази все пак и с тяхното мнение“, коментира Цветанов.

#Цветан Цветанов #престъпност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"