Бойко направи реми с медалистка при децата

Бойко направи реми с медалистка при децата
Борисов се възползвал от подсказванията на съучениците на Виктория по време на оспорваната партия. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов се изправи в шахматен двубой срещу 10-годишната сребърна медалистка от Световното първенство по шах за момичета Виктория Радева.

Вики Радева и министър-председателят направиха реми, като Борисов игра с черните фигури и стигна до ремито на 64-ия ход, съобщи „Дневник“.

Изпълнителният директор на шахматната федерация Николай Велчев обясни, че в началото малката Виктория е имала превъзходство.

„След това с изобретателната си игра Борисов успяваше да удържа равновесието и в един момент се получи „крепост“. Впоследствие, след някои неточности, партията продължи и накрая завърши пат“, каза Велчев.

Борисов се възползвал от подсказванията на съучениците на Виктория. Оспорваната партия продължила цял час, преди да се стигне до ремито.

Радева стана втора на световното за момичета до 10-годишна възраст в Калдас Новас, Бразилия.

След това тя завърши шеста на европейското, а шампионка до 8 години стана Нургюл Салимова.

Състезателката обясни, че не е имала за цел да играе умишлено слабо срещу Борисов.

Идеята за мач между двамата беше дадена от министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов при връчването на наградите „Спортен Икар“ в средата на декември.

Борисов е казвал, че обича да играе шах у дома. Той и преди е показвал уменията си, като се включи в мача на 100 дъски между привърженици на ЦСКА и „Левски“.

#Бойко Борисов #премиер #министър-председател #шах #Бразилия #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #ЦСКА #Левски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"