Окръжна прокуратура – Видин, се самосезира заради нападнатите от гъсеници гори

Окръжна прокуратура – Видин, се самосезира заради нападнатите от гъсеници гори
A A+ A++ A

Окръжна прокуратура – Видин, се самосезира по случая с нападнатите от гъсеница гъботворка гори. Това каза за радио „Фокус“ – Видин, Владислав Влашев, зам. окръжен прокурор и говорител на Окръжна прокуратура – Видин. По повод интервю на кмета на Община Бойница в Окръжна прокуратура е образувана преписка по надзора за законност, защита на обществените интереси и правата на гражданите, посочи Влашев.

С писмо от 6 юни зам. окръжен прокурор при Окръжна прокуратура – Видин, е отправил предложение до Държавно горско стопанство, областен управител, Община Видин и Община Бойница незабавно да активизират и координират действията си, ангажирайки Регионалната дирекция по горите – Берковица, Лесозащитната станция – София, и други компетентни институции за преценка и незабавно извършване на необходимите лесозащитни мероприятия с оглед предотвратяването на щетите от гъсеницата.

„Ние това можем - да изискаме от компетентните държавни органи, на които е вменено със Закона за горите и Наредба №12 за защита на горските територии от болести да предприемат необходимите действия за защита и опазване на горите“, каза Владислав Влашев. Той добави, че в срок до 5 юли институциите, имащи отношение към случая, трябва да уведомят Окръжна прокуратура за предприетите действия и резултатите от тях.

#прокуратура #Видин #гори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"