Борисов, Кокинов и Найденов невинни за разговора от Банкя

Борисов, Кокинов и Найденов невинни за разговора от Банкя
Арнаудова каза, че данните, които са били събрани в рамките на тази проверка е за извършено престъпление по член 339 а, за което е компетентна Районната прокуратура. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Прокуратурата намери данни за престъпление за записите в Банкя единствено за все още неизвестен извършител, който е направил записите, но не и за съдържанието, обясни Румяна Арнаудова, говорител на Софийска градска прокуратура, предаде БГНЕС.

"Проверката, която е била извършена от Инспектората на ВКП е приключила. Материалите са били изпратени на СГП и ние сме изпратили цялата преписка на СРП", съобщи Арнаудова.

Арнаудова каза, че данните, които са били събрани в рамките на тази проверка е за извършено престъпление по член 339 а, за което е компетентна Районната прокуратура.

Това е член от НК, който казва, че престъпление извършва този, който без надлежно разрешение произвежда, използва, продава или държи техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация.

Държавното обвинение все още няма яснота как е бил записан разговорът между бившия градски прокурор Николай Кокинов, бившият премиер Бойко Борисов и бившия земеделски министър и настоящ обвиняем Мирослав Найденов.

Участниците в разговора не са извършили престъпление, затова няма образувано досъдебно производство срещу Николай Кокинов.

#Мирослав Найденов #Бойко Борисов #Николай Кокинов #Банкя #Софийска градска прокуратура #Румяна Арнаудова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"