Дипломатът Росен Руфев е новият началник на кабинета на министър Вигенин

Дипломатът Росен Руфев е новият началник на кабинета на министър Вигенин
A A+ A++ A

Росен Руфев е назначен на длъжност началник на кабинета на министъра на външните работи Кристиан Вигенин от 10 юни 2013 г., съобщиха от ведомството. Той е дипломат от кариерата. Постъпва в Министерството на външните работи през 1993 г. в  отдел „Координация и анализ“. Работил е като трети секретар в посолството в Лондон през 1997 г., както и в Дирекция „Информация, връзки с обществеността и европейска комуникация“.

В периода 2009-2011 г. е консул в Генералното консулство на Република България в Милано, където е и временно управляващ в продължение на една година. От средата на 2011 г. до средата 2012 г. е  прехвърлен на работа  в българското посолство в Рим, където е работил като консул и в политическата секция.

От м. септември 2012 г. Росен Руфев  работи в Генерална дирекция „Глобални въпроси“, където се занимава с координация и наблюдение на въпроси, свързани с проблемите на устойчивото развитие, климатичните проблеми, регионалната и глобалната сигурност, превантивната дипломация и цялостната дейност на ООН.

Завършва висшето си образование през 1992 г. в СУ „Климен Охридски”, специалност „Политология“, към Философски факултет. През 1994 г. специализира в Международния институт „Клингендал“, Хага, Холандия.
Владее италиански, английски и руски език.

#МВнР #министър #Кабинет #началник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"