Асад щял да се справи с международната „конспирация“

Асад щял да се справи с международната „конспирация“
Башар Асад маха на поддръжниците си на площада в Дамаск на 11 януари 2012 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийският президент Башар Асад обеща да се справи с тероризма и с международната „конспирация“.

Асад, който се бори с десетмесечните продемократични протести, бе посрещнат от хиляди възторжени поддръжници на площад в Дамаск, предаде агенция „Ройтерс“.

Асад изненадващо се появи на централния площад „Умаяд“ заедно със съпругата си Асма и с двете им деца.

„Аз съм част от тази улица“, каза сирийският президент, като добави, че Сирия се бори с чуждестранни конспиратори.

„Ние ще сложим край на техните планове. Без съмнение ние ще победим“, заяви Асад.

Той благодари на насъбралото се множество за това, че го поддържа в борбата срещу „тероризма“, и обеща да се справи с международната „конспирация“, предаде АФП.

„Без съмнение ние ще победим конспирацията, която наближава края си и също ще бъде край за (конспираторите) и техните планове. Дойдох тук, за да почерпя от вашата сила. Благодарение на вас никога не съм се чувствал слаб“, заяви президентът пред хиляди демонстранти, които надаваха одобрителни викове.

Ден по-рано Асад обеща да използва „железен юмрук“, за да смаже опитите на чуждестранните интереси да дестабилизират страната.

Според участниците в демонстрацията, които пеят, танцуват и скандират името на президента, Асад е „добър човек“ и поддържа реда в Сирия.

„Ще бъде хаос, ще настане много голям хаос. Той е сигурността тук“, обясни сириец пред СиЕнЕн какво според него би се случило, ако Асад се оттегли.

„Режимът на президента Башар Асад ни напада, защото искаме да сме свободни“, заяви от своя страна участник в демонстрация против сирийските управляващи в столицата Дамаск.

„Ситуацията е много лоша. Ние само искаме да сме като вас, като западните хора. Искаме свобода. Искаме да сме свободни хора. Башар ал-Асад ни убива само защото искаме да сме като вас“, заяви демонстрантът пред СиЕнЕн на протеста, на който присъстват и двама наблюдатели от Арабската лига.

#Башар Асад #Сирия #Дамаск #Арабската лига #Асма

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници