Антонио Бандерас открива Седмицата на испанското кино у нас

Антонио Бандерас открива Седмицата на испанското кино у нас
Антонио Бандерас открива Седмицата на испанското кино у нас. Снимка: bacchus.bg
A A+ A++ A

Холивудският актьор и режисьор Антонио Бандерас ще открие Седмицата на испанското кино пред журналисти във вторник в НДК, съобщи „Стандарт“.

XX издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино ще се проведе от 12 до 16 юни в Зала „Люмиер“. В рамките на фестивала ще бъдат показани общо 15 иберо-американски и испански филма.

Официалното откриване ще се проведе на 12 юни в 19.00 ч. с дебютното представяне в България на филма „Тялото“ на режисьора Ориол Пауло. Ще бъдат представени всички жанрове на седмото изкуство: романтичната аржентинска и чилийска комедия, трилърът - чрез колумбийското кино, трагикомедии от Куба и драми от Еквадор и Венецуела.

Друго голямо име на испанското кино - режисьорът Карлос Саура, също пристига в София. Ще му бъде връчена титлата Доктор хонорис кауза на НАТФИЗ.

В неделя в 20.00 ч. Седмицата на испанското и американското кино ще бъде закрита с филма „Мама стана на 100“.

Седмицата на киното се организира с желанието да достигне до всички киномани, а не само до владеещите испански, затова по традиция входът за прожекциите ще бъде свободен, а по-голямата част от филмите ще имат субтитри на български или на английски език.

#Антонио Бандерас #НДК #НАТФИЗ #Карлос Саура #България #Венецуела #Еквадор #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници