Бенямин Нетаняху: Иран атакува Израел в киберпространството

Бенямин Нетаняху: Иран атакува Израел в киберпространството
A A+ A++ A

Израел през последните месеци се сблъска със „значително увеличение“ в броя на кибератаките от страна на Иран, по-голямата част от които бяха неутрализирани, съобщи израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от РИА „Новости“. Според него реална или потенциална мишена на чуждестранните хакери са станали практически всички жизненоважни инфраструктурни системи на Израел – енерго- и водоснабдяването, банките и железопътният транспорт, пояснява агенция „Фокус“.

„През последните месеци наблюдаваме значителен ръст в броя на кибератаките от страна на Иран и неговите марионетки – „Хизбула“ и „Хамас”. Тяхна цел са жизненоважните инфраструктури, а броят и мощта на тези атаки ще се увеличава паралелно с технологичното развитие“, коментира премиерът по време на конференция, посветена на компютърната сигурност.

Той подчерта, че Израел е способен ефективно да се противопоставя на тези заплахи. „Ние сме напреднала държава в сферата на кибертехнологиите и затова до вас почти не достига информация за многобройните кибератаки, на които сме подложени“, коментира Нетаняху.

#инфраструктура #кибератаки #Иран #Израел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »