Янев: Трябва да спрем похода на фесовете с петолъчки

Янев: Трябва да спрем похода на фесовете с петолъчки
Според Янев „Атака“ е изтривалка на ДПС. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Това е правителство на олигарсите, те си подредиха пионките. Трябва да спрем похода на фесовете с петолъчки“, заяви в понеделник Яне Янев в ефира на Нова телевизия и добави, че целта на Лютви Местан е да прокара агитацията на турски език.

„Ние искаме нова Конституция, рестарт на тази прогнила система“, заяви той и добави, че нещата ще си останат същите, който и да дойде на власт. „Конституцията ни е уродлива“, каза Янев.

„Атака“ се превърна в парцал и изтривалка на ДПС“, каза още лидерът на РЗС. Той допълни, че тъй като няма как дадени хора да прикрият гузната си съвест, твърдят, че са осигурили необходимия кворум заради патриарха и президента. По думите му, който не се съобразява с настроенията на хората, сдава властта по категоричен начин.

„В неделя хора, платени от „Атака“, се събраха пред централата ни и започнаха да обмислят какви да бъдат провокациите. Те са от Самоков. Били са около 100 човека. Имам информация, че са подготвяни много неприятни инциденти“, добави Янев.

По думите му това са „мутровидни момчета, които нямат и една мозъчна гънка“. Според него е много опасно в 21. век да са образуват такива паравоенни структури.

„Не е трудно да се постави диагноза на когото и да било“, каза Янев по повод искането му лидерът на „Атака“ да бъде въдворен принудително в психиатрия. „Симптомите са много напреднали и те се виждат по студиата, когато ваши колеги биват захапвани от подивял човек. Това състояние трябва да се диагностицира в клинични условия“, добави той.

#Яне Янев #Атака #Лютви Местан #РЗС #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори