Мит Ромни все по близо до Белия дом

Мит Ромни все по близо до Белия дом
Мит Ромни спечели убедително вътрешнопартийните избори на републиканците в щата Ню Хемпшир. Снимка: telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Мит Ромни спечели убедително вътрешнопартийните избори на републиканците в щата Ню Хемпшир.

С тази победа бившият губернатор на Масачузетс вече е ясен фаворит за кандидат-президент на Републиканската партия, който ще трябва да се изправи срещу президента Барак Обама на изборите за държавен глава през ноември, предаде bTV, позовавайки се на световни медии.

След преброяване на почти всички бюлетини от вота Ромни получи близо 40% от гласовете на съпартийците си в щата.

Конгресменът от Тексас Рон Пол се класира втори с около 23%, а бившият губернатор на щата Юта Джон Хънтсман е трети с по-малко от 17%.

Предварителни избори на Републиканската партия трябва да се проведат във всеки щат през следващите няколко месеца, като победителят от надпреварата ще бъде официално издигнат за кандидат за Белия дом по време на партийния конгрес през август.

Резултатите от гласуването във вторник свариха други двама кандидати, Рик Санторъм и Нют Гингрич, в борба за четвъртото място, като всеки от тях завърши с под 10% от вота. Рик Пери остана последен с по-малко от процент, съобщи Би Би Си.

И шестимата претенденти обаче се заканиха да продължат борбата на 21 януари, когато предварителни избори ще проведе щатът Южна Каролина.

Мит Ромни, който спечели с броени гласове изборите в Айова миналата седмица, се смята за кандидата с най-голям шанс преди следващия сблъсък.

20 минути след затварянето на избирателните секции в Ню Хемпшир той обяви победа и използва възможността да отправи нападки срещу икономическата политика на Белия дом.

„На президента му свършиха идеите. Вече му свършват и извиненията“, каза републиканецът пред свои привърженици, като ги призова да направят така, че през 2012 г. на Обама да му свърши и мандатът.

#Мит Ромни #републиканци #Републиканската партия #САЩ #президент #избори #Барак Обама #Обама #Ню Хемпшир

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници