Подпалвачи на коли се вихрят и по Черноморието

Подпалвачи на коли се вихрят и по Черноморието
Три леки автомобила са горели през денонощието във Варна и региона. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Три леки автомобила са горели през денонощието във Варна и региона.

Един автомобил е изгорял в град Провадия, а други два са изгорели във варненския квартал „Владиславово“, като след тях се запалват още два автомобила, предаде БГНЕС.

Към момента не може да се твърди, че автомобилите са запалени умишлено, тъй като предстои техническа експертиза.

Тази нощ е горял лек автомобил „Пежо 106“ със софийска регистрация в бургаския квартал „Меден рудник“. Автомобилът е бил паркиран пред бл. 462 в комплекс „Меден рудник“.

Изгорели са предният десен подкалник, дясната част на таблото и част от тапицерията на тавана, като е счупено предното обзорно стъкло.

Причините за възникване на пожара, както и стойността на нанесените щети са в процес на уточняване. Предстои извършването на повторен оглед. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление „Полиция“ – Бургас.

На 6 януари беше поредният случай на подпалени автомобили. Един автомобил горя в Плевен, в Гоце Делчев също имаше среднощен палеж. И по двата случая не е ясно дали става въпрос за умишлени палежи.

През последните два месеца в страната горяха над 25 коли. В София броят им вече е над 60. Задържани са няколко души за палежи в страната, от които Георги Георгиев–Ефендито.

Той остава във варненския арест. Ефендито е обвиняем за палежа на два автомобила в Аксаково, извършен в навечерието на Нова година.

На 6 януари Софийски градски съд остави в ареста 27-годишния Иван Каменов, обвинен за палеж на автомобил в столичния квартал „Люлин“.

#коли #автомобили #палежи #Варна #Бургас

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"