Кои храни намаляват целулита?

Кои храни намаляват целулита?
A A+ A++ A

Ако имаше утвърден и на 100% работещ хранителен режим, с който да отстраним целулита, откривателят му вероятно щеше да е носител на Нобелова награда. За жалост няма магически начин да отстраним неприятната портокалова кожа. Все пак има някои хранителни продукти, които благодарение на състава си могат значително да подобрят състоянието ни. Ако ги съчетаем и с леки физически натоварвания, резултатът вече е гарантиран.

Научете кои са храните, които са верни помощници в тази неравна борба.

Банани: Съставът им е много полезен за състоянието на кръвоносните съдове в тялото ни. Те помагат за осигуряването на нужната циркулация, богат източник са на калий, витамин В6 и магнезий. Както знаем, една от теориите за появата на целулита е неравномерното и недостатъчно кръвооросяване на натрупаните мастни депа.

Броколи: Съдържат алфа-липоева киселина, която предотвратява промените в колагена, предизвикани от захарта. Богат източник са също на селен и калций.

Цитруси: Всички те са богати на витамин С, освен това оранжевите от тях са богати на биофлавоноиди, които укрепват капилярите и също подобряват циркулацията.

Мазни риби: Сьомга, тон, шаран, както и всяка друга риба са истинско богатство за тялото ви. Съдържанието им на протеини, на полезни мазнини и микроелементи и минерали укрепва стените на кръвоносните съдове.

Круши: Като добър антиоксидант, източник на фибри и калий, крушите също са добър помощник в борбата с целулита.

Ананас: В последните години много се говори за неговото действие срещу портокаловата кожа, поради което се включва в разнообразни хранителни режими за редуциране на теглото.

Вода: Пийте много вода, това е може би най-доброто, което можете да направите за кожата си. Освен това добре хидратираната кожа е по-гладка, с по-здрав вид.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"