Над 300 души протестират срещу падането на забраната за пушене

Над 300 души протестират срещу падането на забраната за пушене
Снимка: bulgariaonair
A A+ A++ A

Над 300 души протестират пред сградата на Народното събрание в София срещу предложението за премахване на пълната забрана за пушене на обществени места.

Организатори са Гражданската инициатива "България без дим" и обществените организации от Коалиция за живот без тютюнев дим.

Демонстрантите носят балони, на които е изобразен знакът „Пушенето е забранено”, както и плакати, на които пише „250 милиона за цигарени болести годишно”, „Печалбите за сметка на здравето са сигурни утрешни загуби”, „Искаме цивилизована държава”, „Не пипайте забраната”, „Мразя забраните - махнете стоповете от кръстовищата”.

Протестиращите са убедени, че дебатът по темата с тютюнопушенето на закрити обществени места приключи още миналото лято с въвеждането на пълната забрана.

"Ние внесохме становища и до четирите парламентарни групи. Нашето мнение е, че поправката в закона е абсолютна неподходяща и се надяваме никой да не се поддаде на това внушение", заяви  д-р Гергана Гешанова от Коалиция "Живот без тютюнев дим" пред БГНЕС.

Според нея вариантът, при който има отделни помещения за пушачи и непушачи е неработещ. Може би някъде по света, при хора с друго съзнание, този вариант би работил, но в България това няма как да се случи, смята тя.

Близо 70 000 подписаха най-масовата електронна петиция в българската история - тази срещу отпадането на пълната забрана за тютюнопушене на затворени обществени места.

 

#София #забрана #пушене #"България без дим" #Коалиция за живот без тютюнев дим

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"