Хиляди доброволци ще участват в почистването на природните паркове

Хиляди доброволци ще участват в почистването на природните паркове
За последните седем години в кампанията за почистване са се включили близо 13 000 доброволци, които са събрали над 60 тона отпадъци. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дирекциите на 11-те Природни парка на България ще се включат в събота в отбелязването на Националния ден на природните паркове, предаде БТА.

Почистването се организира с подкрепата на международната природозащитна организация WWF.

Хиляди доброволци ще вземат участие в тазгодишната кампания, която предвижда почистване, подобряване и обновяване на туристическата инфраструктура, маркиране на маршрутите и местата за отдих в защитените територии.

Природните паркове - Витоша, Рилски манастир, Златни пясъци, Врачански Балкан, Русенски Лом, Странджа, Шуменско плато, Българка, Сините камъни, Персина и Беласица - са най-посещаваната и уязвима природа на България.

За последните седем години в кампанията за почистване са се включили близо 13 000 доброволци, които са събрали над 60 тона отпадъци.

В рамките на инициативата досега са изградени 12 моста, поставени са повече от 100 информационни табели и са изградени нови кътове за отдих.

#WWF #Витоша #Рилски манастир #Златни пясъци #Врачански Балкан #Русенски Лом #Странджа #Шуменско плато #българка #Сините камъни #Персина #Беласица

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"