РЗС иска прокуратурата да вкара Волен Сидеров в психиатрия

РЗС иска прокуратурата да вкара Волен Сидеров в психиатрия
A A+ A++ A

Партията на Яне Янев РЗС ще сезира прокуратурата да предприеме действия по Закона за здравето за въдворяване на Волен Сидеров за задължително лечение в психиатрична клиника, съобщава пресцентърът на „Ред, законност и справедливост“.

Причината за настояването е, че според РЗС лидерът на „Атака“ буйствал и се държал неадекватно в парламента.

„Г-н Сидеров налита на физическа разправа с журналисти, заплашва политически опоненти с „чупене на глави, ръце и крака“, налита на бой в парламента, държи на заплата охрана от над 100 човека от Самоков, които всеки ден пътуват до София с автобуси, без да разполага с лиценз за охранителна дейност, издаден от МВР“, се казва в съобщението.

РЗС дават още примери в подкрепа на искането си.

„Г-н Сидеров публично използва цинични изрази, включително пред медиите, нарича трети лица с изрази като „п*дерасчета, презервативи, измекяри, ибрикчии, помияри, п...и, лумпени“ и др. подобни. Достъп до тези медии имат и непълнолетни лица, а подобни порнографски изрази, съчетани с агресивно поведение и заплахи с физическо насилие, се отразяват негативно на детската психика“, аргументират се от РЗС.

От партията ще се обърнат и към Държавната агенция за закрила на детето, за да бъде издадено предписание с оглед защита на психичното здраве на децата.

Днес народни представители от „Атака“ наобиколиха репортерката на телевизия „Скат“ Мария Цветкова и настояха да се извини от името на телевизията, че лидерът на НФСБ Валери Симеонов е нарекъл българите „лумпени“.

#Яне Янев #РЗС #Волен Сидеров #"Ред #законност и справедливост"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"