Фандъкова: Отваряме парк „Врана“ за посетители

Фандъкова: Отваряме парк „Врана“ за посетители
Паркът „Врана“ ще бъде отворен за посетители. Снимка: sofiautre.bg
A A+ A++ A

„Днес представяме, а от утре вече ще бъде отворен за посетители и естественият природонаучен музей парк „Врана“. Подчертавам, че това е музей, защото това изискваше специални усилия и специална организация, включително и за посещения на хората.“

Това заяви кметът на Столична община Йорданка Фандъкова в петък, цитирана от агенция „Фокус“.

„Той е почти 1000 дка. Ние сме подготвили за посетителите маршрути на територията около 350 дка. Организацията, която сме направили на първо време – това е: паркът ще бъде отворен събота и неделя от 10.00 ч. до 16.00 ч. за посетители. На всеки кръгъл час ще започва обиколка за посетители“, каза още тя по отношение на бившия царски парк.

„Възрастни хора над 65 години и деца до 5 години предвиждаме да могат да посещават безплатно парка през цялото време, а вече в зависимост от това дали посетителите са индивидуални или групови: за лица от 5 до 17 години 2 лв. при индивидуални посещения и 1 лв. за групови посещения. За лица от 17 до 65 години – 5 лв. за индивидуални посещения и 4 лв. за групови комбинации“, информира кметът на София.

„Само в рамките на по-малко от 3 седмици това е вторият музей, който отваряме на територията на Столична община, след подземния археологически музей под базиликата „Св. София“, добави още Фандъкова.

#Врана #Йорданка Фандъкова #София #Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници