„Атака“ настоява СДВР да спре протести срещу нея

„Атака“ настоява СДВР да спре протести срещу нея
A A+ A++ A

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров изпрати писмо до комисар Ивайло Спиридонов, временно изпълняващ длъжността директор на СДВР, и до Христо Терзийски, заместник-директор на СДВР, с призив да вземат мерки във връзка с предстоящи протести, съобщиха от пресцентъра на  „Атака“.

В писмото се казва:

Настоявам да си свършите работата и да вземете необходимите мерки за предотвратяване на организирани провокации срещу „Атака“, депутатите от парламентарната група, както и централата на партията на ул. „Врабча“.

Имаме информация, че тази събота (8 юни) и тази неделя (9 юни) организирани и платени групи от  ГЕРБ, РЗС и НФСБ ще извършват провокации и вандалски действия в центъра на София и срещу централата на ПП „Атака“. Това са групи от наети млади мъже със съмнително криминално минало, на които е платено да създават безредици и да търсят конфликт с депутати, членове и симпатизанти на  „Атака“, се посочва в писмото, подписано от Волен Сидеров.

„До момента не сте предприели никакви адекватни действия срещу отговорните за нарушаването на закона от 2 юни – Венцислав Тоцев от НФСБ, Георги Стоянов и Георги Ганчев от РЗС, които организираха вандалстваща група пред централата на „Атака“ миналата неделя. Напротив – вие ги охранявахте. До момента не сте проверили дори личните карти на наетите биячи, които причакват на различни места в София депутати от ПГ на „Атака“.

Настоявам да извикате тези, които дават наставления и плащат на организирани провокатори, а именно Валери Симеонов и Яне Янев, под диктовката на Бойко Борисов, и да им съставите предупредителни протоколи. Официално ви призовавам да си свършите работата и да се погрижите за реда в столицата, както през тази събота и неделя, така и през останалото време.

Ако въпреки този сигнал, допуснете струпване на хора пред централата на „Атака“, официално ви заявявам, че ние ще защитаваме имуществото, живота и здравето си, както намерим за добре.

Ако въпреки този сигнал, не спазите закона и задълженията си като временно изпълняващи длъжността директор на СДВР, това би означавало, че вие и служителите ви изпълнявате политически поръчки и покровителствате безредици, провокации и престъпници“, се казва в писмото.

#СДВР #"Атака" #ГЕРБ #РЗС #НФСБ #Валери Симеонов #Яне Янев #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"